Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D


Att kalla det här en pasta carbonara är kanske falsk marknadsföring – här används nämligen rökt tofu i stället för bacon. Men gott blir det!

Ingredienser

För 2 personer

 Arbetstid: 20 min


  1. Häll upp pastavattnet och sätt det på plattan, så får det koka upp medan du förbereder resten
  2. Skär både tofu och squash i stavar, tärningar eller liknande
  3. Hacka vitlök och timjan
  4. Häll en skvätt olivolja i en stekpanna och hetta upp.
  5. Lägg pastan i den kokande vattnet och ta tid enligt instruktionerna på paketet
  6. Stek squash och tofu i 5 – 7 minuter, beroende på hur stora bitarna är, på medelhög värme. Salta lätt. Lägg i vitlöken och timjanen mot slutet.
  7. Finriv omkring en deciliter parmesan.
  8. Vispa ihop ägg och grädde i en bunke, och rör ner den finrivna parmesanen.
  9. Ta av stekpannan från plattan och vänta tills den svalnat så mycket att det slutat fräsa i den. Slå då över ägg- och gräddkrämen i bunken, och rör om.
  10. Krydda till sist med svartpeppar och salt, efter smak, och kanske lite extra parmesan och timjan för att det ser snyggt ut.
  11. Servera genast.

Helst ska pastan vara rykande varm, så försök tajma matlagningen så att både sås och pasta blir klara samtidigt!



Senast uppdaterad 2012-06-09 12:55

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen