Recept:Rösti med rosmarinyoghurt
Röstin i den här versionen är lite uppiffad med morötter och zucchini och serveras med en god yoghurt till.
Ingredienser
För 4 personer
- 500 g0,5 kgpotatis
5 potatisar
- 2130 grammorötter
2 morötter
- 1 zucchini
- 2 msk0,3 dlvetemjöl eller kikärtsmjöl
18 gram
- 1 tsk6,25 gramsalt
0,333 msk
- svartpeppar
- Rosmarinyogurt:
- 400 g naturell sojayoghurt
- 2 msk färsk rosmarin
- eller
- ½ msk torkad rosmarin
- örtsalt
- svartpeppar
Tänk på att rosmarinyoghurten måste förberedas, gärna kvällen innan.
Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter, gärna över natten.
Skala potatisarna och morötterna. Riv dessa och zucchinin på den grova sidan på ett rivjärn. Pressa ur så mycket vatten du kan ur rivet. Blanda väl med mjöl, salt och peppar. Platta ut små biffar i stekpannan, stek gärna i både mjölkfritt margarin och olja för att få spröda och goda rösti. Stek på varje sida tills de får fin färg, vänd dem försiktigt eftersom de lätt går sönder.
Finhacka de färska rosmarinbladen eller mortla de torkade. Rör ihop yoghurten med kryddan, smaksätt med salt och peppar.
Servera den nystekta röstin med yoghurten samt en god tofubit eller bönsallad.
Senast uppdaterad 2013-07-15 17:13