Recept:Murkelsås
Murkelsås
Kategorier:
Fler recept med:
Varning: Notera att murklor är dödligt giftiga, och att allt gift inte försvinner ens efter torkning och förvällning!
Ingredienser
För 4 personer
- 1 burk murklor
- 1,5 dl svampbuljong
- olivolja
- 3270 gramschalottenlökar, skalade och finhackade
4,8 deciliter
- 11 klyftorvitlöksklyfta
6 gram
- 175 ml torrt vitt vin
- 175 ml hönsbuljong
- 250 ml vispgrädde
Häll av spadet från svampen. Häll olivolja i en kastrull och sautera schalottenlöken, timjan och vitlök i 5-6 minuter tills gyllene. Tillsätt murklorna, lite mer olja och krydda. Stek i 5-6 minuter och häll sedan svampbuljongen i kastrullen. Tillsätt vinet och låt koka till nästan helt reducerat. Tillsätt hönsbuljongen och koka i ytterligare 8-10 minuter tills det reducerat till hälften. Tillsätt grädden och sjud till det är lagom simmigt. Häll genom en sil och pressa ur så mycket av såsen du kan. Krydda och häll tillbaka i kastrullen, håll varmt till servering.
Senast uppdaterad 2012-04-26 09:02