Recept:Friterade squashblommor
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Friterade squashblommor
Kategorier:
Fler recept med:
Odlar du egen squash så ska du passa på att laga mat på blommorna också. En klassiker är att fritera dem.
Ingredienser
- ca 20 squashblommor
- 3 dl159 grammjöl
20 msk
- 1 tsk6,25 gramsalt
0,333 msk
- 33 cl ljust öl
- neutral olja
- Rensa och skölj blommorna ordentligt.
- Häll upp cirka 5 centimeter högt med olja i en panna med höga kanter.
- Hettan upp olja, till omkring 180 grader (testa att kasta i en brödbit, om du saknar termometer: Den ska bli gyllenbrun, men inte svart)
- Rör ihop salt och mjöl, och vispa i öl.
- Doppa squashbladen ett och ett i smeten, och lägg dem i oljan. Låt dem fritera i omkring 2 minuter. Vänd på dem halvägs, så att de blir jämnt friterade.
- Lyft upp blomman och lägg den på ett hushållspapper för att rinna av.
- Servera blommorna medan de fortfarande är varma!
Senast uppdaterad 2016-07-31 18:09