Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D


Ingredienser

För 4 personer

Total tidsåtgång: 120 min. | Arbetstid: 30 min.


Börja med att göra ett pajskal: Smula sönder 125 g smör i 3 dl vetemjöl. Rör snabbt ihop degen med 3 msk kallt vatten. Låt degen vila i kylskåp ca 1 timme. Kavla ut pajdegen och lägg den i en pajform. Grädda pajskalet 10-15 min i 200 °C.

Fyllning: Hacka löken och fräs den mjuk i oljan. Lägg i de rivna morötterna och fortsätt fräsa under omröring tills morötterna börjar mjukna. Tillsätt socker, ett kryddmått salt och muskotnöt. Rör om och ställ pannan åt sidan. Vispa samman ägg, mjölk och 1/2 tsk salt. Strö hälften av osten i det förgräddade pajskalet, lägg i mortsfräset och häll över äggsmeten. Toppa med resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min. tills pajen fått fin färg.



Senast uppdaterad 2013-05-29 13:35

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen