Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D


Enkel pastarätt som ändå är lite piffig och lyxig tack vare svampen.

Ingredienser

För 4 personer

::10 gram|10 gram]] torkade trattkantareller
"torkade
The value "trattkantareller&quot; kan inte användas som sidnamn på den här wikin.</div></span>
  • <span>[[Mängd/Morot" contains invalid characters (e.g. [) for a property name.
 morötter
  • 2,5 dl soja- eller havregrädde
  •  vitpeppar
  •  salt
  •  ev. färsk persilja
    "ev. [[färsk persilja" kan inte användas som sidnamn på den här wikin.


  1. Blötlägg svampen enligt anvisningar på förpackningen, om du använder torkade trattkantareller.
  2. Skala och riv morötterna.
  3. Hacka löken.
  4. Fräs morötterna och löken på medelvärme tills morötterna mjuknat.
  5. Häll av blötläggningsvattnet på svampen och ställ det åt sidan.
  6. Fös undan morotsblandningen lite i pannan och fräs svampen, gärna i lite mjölkfritt margarin, en liten stund.
  7. Sila blötläggningsvattnet i en tesil (för att få bort eventuellt skräp) och häll ner vattnet och grädden i pannan, om du använt torkade trattkantareller. Späd annars med lite vatten.
  8. Låt koka ihop.
  9. Smaksätt med peppar och örtsalt och servera till pasta.

Toppa gärna med lite färsk persilja. Servera gärna med en bönsallad.



Senast uppdaterad 2012-10-16 11:20

Tillbaka till toppen