Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D


Körvelsoppa är en populär dansk soppa. I den här varianten, hämtad ur DN, fungerar spansk körvel lika bra som dansk.

Libbstickan kan ersättas med en grönsöksbuljongtärning.

Ingredienser

För 4 personer


  1. Skala och hacka löken och skölj och hacka purjolöken.
  2. Skala potatisen och skär den i skivor.
  3. Skölj och grovhacka körveln.
  1. Fräs löken och purjolöken i lite smör.
  2. Tillsätt potatisen och häll på vatten samt libbsticka eller buljongtärning. Låt koka cirka 20 minuter.
  3. Blanda ned körveln och mixa till en slät konsistens.
  4. Värm upp soppan igen och tillsätt grädde och eventuellt en skvätt vin.
  5. Riv över lite muskotnöt och smaka av med salt och peppar.

Servera gärna med nybakt bröd och färskost!



Senast uppdaterad 2013-07-15 18:11

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen