Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Ramslök med blomknopp. Hela växten, inklusive stjälk och knopp kan användas.
Ramslök med blomknopp. Hela växten, inklusive stjälk och knopp kan användas.


Ramslökssoppa är kanske det vanligaste ramslöksreceptet, och finns i en mängd varianter. Experimentera gärna med att lägga till purjolök, gräslök, nässlor eller andra vårgrönsaker.

Ingredienser

För 2 personer

 Arbetstid: 25 minuter


  1. Skala och tärna potatisen.
  2. Skölj och hacka ramslöken.
  3. Låt ramslöken fräsa lite lätt i smör i en gryta, lägg sedan i potatisen och slå över buljongen.
  4. Koka omkring 15 minuter, eller tills potatisen är mjuk.
  5. Mixa soppan med en mixerstav (eller mosa potatisbitarna med potatisstamp)
  6. Rör sist i grädden och smaka och med peppar och salt.

Servera soppan med bröd.



Senast uppdaterad 2013-05-10 17:36

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen