Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Sparris och aioli. Foto: Moa Pårup.
Sparris och aioli. Foto: Moa Pårup.


Aioli och sparris är inte helt fel.

Ingredienser

För 5 personer


Koka sparrisen i lite salt i ca 5 min. Lägg upp på ett fat och droppa över lite olivolja och flingsalt. Mixa vitlöken i oljan, tillsätt sojamjölken och mixa slätt. Droppa ner vinäger under fortsatt mixning tills aiolin tjocknar. Smaka av med salt och peppar.

Dela en röd paprika på mitten och rosta den i ugnen tills skalet släpper. Mixa ner en halva skalad rostad paprika och ett paket saffran. Salta och peppra efter smak. OBS! Det är viktigt att vinägern droppas ner mycket långsamt under omrörning för att aiolin ska tjockna. Misslyckas du vid första försöket mixa i lite mera olja och smaka av igen!

Recept: Lea Honorine



Senast uppdaterad 2012-10-25 07:19

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen