Recept:Kladdkaka med hallon
Kladdkaka med hallon
Kategorier:
Fler recept med:
Choklad och hallon är ju en klassisk kombination, så passa på att göra kladdkaka under hallonsäsongen! I det här receptet är det hallon både i själva kakan och ovanpå.
Ingredienser
För 12-15 bitar
- 2,5 dl125 gramhallon
0,25 liter
- 3 dl255 gramsocker
20 msk
60 tsk
- 1 dl6,667 mskkakao
20 tsk
40 gram
- 200 g14,035 msksmör
- 2 ägg
- 3 dl180 gramvetemjöl
20 msk
- 2 msk16,8 gramvaniljsocker
6 tsk
- en nypa”nypa” är ingen giltigt måttenhet för den här egenskapen.florsocker
- Sätt ugnen på 175 °C.
- Smält smöret försiktigt i en kastrull.
- Rör ner alla de övriga ingredienerna, med mjölet allra sist. Spara några hallon till garnering.
- Smörj en kakform och slå i smeten.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 20 – 25 minuter (så att kakan fortfarande är kladdig i mitten).
- Dekorera gärna med lite florsocker och hallon.
Senast uppdaterad 2012-05-21 20:14