Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Smulpaj med hallon. Foto: Moa Pårup
Smulpaj med hallon. Foto: Moa Pårup


God smulpaj, som här blir extra spännande tack vare hasselnötter.

Ingredienser

För 4 personer


Sätt på ugnen på 200 °C. Smörj en ugnsfast form med margarin eller olja.

Blanda margarin, mjöl, socker och vaniljsocker i en bunke med händerna. Knåda degen tills allt blandats väl och har en smulig konsistens. Om det behövs, tillsätt lite mera mjöl. Finhacka nötterna och blanda i dem i degen.

Strö ut deg så att det täcker botten på formen. Häll över hallonen och resten av pajdegen ovanpå så att bären täcks. Grädda i 15-20 minuter i mitten av ugnen Servera med vegansk vaniljglass eller vaniljsås.



Senast uppdaterad 2016-07-31 18:16

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen