Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D


Syrlig rabarber och söt sockerkaka är en perfekt kombo.

Ingredienser

För 1 sats


  1. Sätt ugnen på 175 °C
  2. Smöra och bröa en form.
  3. Skär rabarbern i centimeterlånga bitar och blanda den med en gnutta socker och kanel.
  4. Vispa samman ägg och socker så att det blir pösigt.
  5. Blanda mjöl och bakpulver.
  6. Smält smöret i en kastrull, dra sedan kastrullen åt sidan och rör ihop med kall mjölk
  7. Rör först ner smör- och mjölkblandningen i ägg- och sockersmeten, och vispa därefter försiktigt ner mjöl-, bakpulver- och sockerblandningen. Vispa inte för hårt.
  8. Häll genast smeten i formen, och häll på rabarbern överst. Peta ner rabarbern lite så att den hamnar under ytan på smeten.
  9. Grädda mitt i ugnen cirka 25 – 30 minuter.

Du kan testa med en provsticka om sockerkakan är färdig. Stickan ska vara hel torr när du stuckit in den i mitten på kakan.



Senast uppdaterad 2016-07-31 18:19

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen