Recept:Sockerkaka med rabarber
Sockerkaka med rabarber
Kategorier:
Fler recept med:
Syrlig rabarber och söt sockerkaka är en perfekt kombo.
Ingredienser
För 1 sats
- 3225 gramrabarberstjälkar
3 rabarberstjälkar
- 50 gram3,509 msksmör
- 1 dl0,1 litermjölk
- 3 dl180 gramvetemjöl
20 msk
- 2 dl170 gramsocker
13,333 msk
40 tsk
- 2 ägg
- 1,5 tsk7,5 grambakpulver
7,5 krm
- kanel
- Sätt ugnen på 175 °C
- Smöra och bröa en form.
- Skär rabarbern i centimeterlånga bitar och blanda den med en gnutta socker och kanel.
- Vispa samman ägg och socker så att det blir pösigt.
- Blanda mjöl och bakpulver.
- Smält smöret i en kastrull, dra sedan kastrullen åt sidan och rör ihop med kall mjölk
- Rör först ner smör- och mjölkblandningen i ägg- och sockersmeten, och vispa därefter försiktigt ner mjöl-, bakpulver- och sockerblandningen. Vispa inte för hårt.
- Häll genast smeten i formen, och häll på rabarbern överst. Peta ner rabarbern lite så att den hamnar under ytan på smeten.
- Grädda mitt i ugnen cirka 25 – 30 minuter.
Du kan testa med en provsticka om sockerkakan är färdig. Stickan ska vara hel torr när du stuckit in den i mitten på kakan.
Senast uppdaterad 2016-07-31 18:19