Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Kokospannacotta med rabarberkompott
Kokospannacotta med rabarberkompott
Kokospannacotta med rabarberkompott
Kategorier:

Recept vvegan

Fler recept med:


Lyxig efterrätt som passar bra på festen.

Ingredienser

För 4 personer


Kokospannacotta

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna med baksidan av en kniv.
  2. Koka upp kokosmjölk, socker, citronskal, vanilj och citronsaft, låt det sjuda i cirka 5 minuter.
  3. Tillsätt agar agar och fortsätt koka i någon minut så att allt agar agar löser sig.
  4. Sila vätskan så att citronskalen försvinner.
  5. Häll upp i glas eller skålar och låt det svalna.

Rabarberkompott

  1. Koka upp socker, vatten och citronsaft.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur den, lägg ner vaniljfröna och stången i blandningen och koka i någon minut.
  3. Tillsätt rabarberbitarna i den kokade sockerlagen, rör runt och koka tills rabarbern börjar mjukna (ca 1 minut beroende på hur fint skuren den är).
  4. Låt den svalna.

Servera t ex genom att hälla kompotten ovanpå pannacottan i ett glas.



Senast uppdaterad 2012-10-13 21:08

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen