Recept:Kokospannacotta med rabarberkompott
Kokospannacotta med rabarberkompott
Kategorier:
Fler recept med:
Lyxig efterrätt som passar bra på festen.
Ingredienser
För 4 personer
- 1 vaniljstång
- 400 ml kokosmjölk
- 30 g0,353 dlsocker
2,353 msk
7,059 tsk
- 1 tsk rivet citronskal
- en"en" är inte ett tal.pressad citron
- 1½ tsk agar agar (vegetabiliskt gelatin. Du hittar detta i hälso- eller vegobutiker)
- Rabarberkompott
- 150 gram1,765 dlsocker
11,765 msk
35,294 tsk
- 2,5 dl vatten
- 1 vaniljstång
- ½0,225 dlpressad citron
1,5 msk
0,5 citroner
- 250 g rabarber i små bitar
Kokospannacotta
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna med baksidan av en kniv.
- Koka upp kokosmjölk, socker, citronskal, vanilj och citronsaft, låt det sjuda i cirka 5 minuter.
- Tillsätt agar agar och fortsätt koka i någon minut så att allt agar agar löser sig.
- Sila vätskan så att citronskalen försvinner.
- Häll upp i glas eller skålar och låt det svalna.
Rabarberkompott
- Koka upp socker, vatten och citronsaft.
- Dela vaniljstången och skrapa ur den, lägg ner vaniljfröna och stången i blandningen och koka i någon minut.
- Tillsätt rabarberbitarna i den kokade sockerlagen, rör runt och koka tills rabarbern börjar mjukna (ca 1 minut beroende på hur fint skuren den är).
- Låt den svalna.
Servera t ex genom att hälla kompotten ovanpå pannacottan i ett glas.
Senast uppdaterad 2012-10-13 21:08