Recept:Scrambled tofu
En vegansk variant av scrambled eggs, med tofu.
Ingredienser
För 4 portioner
- 300 g naturell tofu
- 1 medelstor90 gramgul lök
1,6 deciliter
- några"några" är inte ett tal.färska champinjoner
- 1 tärning0,6 litergrönsaksbuljong
- 0,5 dl sojagrädde
- 3 - 4 msk b-jästflingor
- olja
- salt och peppar
- eventuellt gurkmeja
Låt tofun rinna av så mycket som möjligt och smula den så smått du kan, t ex genom att mosa den med en gaffel.
Hacka löken och skiva champinjonerna, stek detta i olja tills löken är genomskinlig och svampen har gett ifrån sig lite vatten. Lägg sedan i buljongtärningen och låt den smälta och blandas om ordentligt.
Lägg i tofun och låt den brynas lite, men var försiktig så den inte bränner fast - häll i mer olja om det behövs. Rör sedan ned sojagrädden för att få en krämig sammanhängande konsistens - öka mängden om det behövs.
Smaksätt med salt och peppar, färgsätt gärna med gurkmeja, ta av från värmen och tillsätt jästflingorna, efter smak.
Senast uppdaterad 2012-10-20 20:29