Recept:Strömmingsflundror
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Ugnsstekna strömmingsflundror går snabbt och enkelt att laga, och är billigt och gott. Det går förstås lika bra med sill som med strömming, men välj helst små filéer.
Ingredienser
För 2 personer
- smör
- ströbröd
- salt
Total tidsåtgång: 20 minuter | Arbetstid: 10 minuter
- Sätt ugnen på 250 °C.
- Skölj av filéerna och klipp eller dra bort ryggfenan.
- Smöra en ugnsfast form.
- Häll ströbröd och lite salt på en tallrik, och panera skinnsidan av fiskfiléerna
- Lägg ihop filéerna två och två med skinnsidan utåt, och placera dem i formen.
- Ställ in formen i mitten av ugnen, cirka 10 minuter.
- Vänd strömmingsflundrorna med andra sidan upp, slå av värmen på ugnen och låt stå på eftervärmen i ytterligare fem minuter.
Servera gärna med rårörda lingon eller lingonsylt och potatismos.
Sommartid kan du lägga lite färsk persilja mellan strömmingsfiléerna innan du kör in dem i ugnen.
Senast uppdaterad 2012-04-20 10:06