Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D

Strömmingsflundror
Kategorier:

Varmrätter

Fler recept med:


Ugnsstekna strömmingsflundror går snabbt och enkelt att laga, och är billigt och gott. Det går förstås lika bra med sill som med strömming, men välj helst små filéer.

Ingredienser

För 2 personer

Total tidsåtgång: 20 minuter | Arbetstid: 10 minuter


  1. Sätt ugnen på 250 °C.
  2. Skölj av filéerna och klipp eller dra bort ryggfenan.
  3. Smöra en ugnsfast form.
  4. Häll ströbröd och lite salt på en tallrik, och panera skinnsidan av fiskfiléerna
  5. Lägg ihop filéerna två och två med skinnsidan utåt, och placera dem i formen.
  6. Ställ in formen i mitten av ugnen, cirka 10 minuter.
  7. Vänd strömmingsflundrorna med andra sidan upp, slå av värmen på ugnen och låt stå på eftervärmen i ytterligare fem minuter.

Servera gärna med rårörda lingon eller lingonsylt och potatismos.

Sommartid kan du lägga lite färsk persilja mellan strömmingsfiléerna innan du kör in dem i ugnen.



Senast uppdaterad 2012-04-20 10:06

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen