Recept:Rårörda lingon
Rårörda lingon står sig sämre än lingonsylt, men går supersnabbt att göra och upplevs ofta som lyxigare än vanlig sylt. Har du lingon i frysen kan du med fördel ta fram en liten mängd i taget och göra rårörda lingon allt eftersom du behöver under vintern.
Ingredienser
För 4 personer
- 1 liter600 gramlingon
10 dl
- 2,5 dl212,5 gramsocker
16,667 msk
50 tsk
Total tidsåtgång: 10 minuter | Arbetstid: 10 minuter
- Skölj lingonen och låt dem rinna av ordentligt.
- Rör ner sockret och fortsätt röra till det lösts upp helt och hållet. Lingonen får gärna bli lite lätt mosade på kuppen.
Syltsocker, som innehåller lite pektin, ger än fastare konsistens än vanligt strösocker, men båda delarna går bra, särskilt som lingon innehåller en del naturligt pektin.
Senast uppdaterad 2012-04-23 21:02