Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Päronkompott med ingefära
Päronkompott med ingefära


Kompott – fruktkrämer med stora fruktbitar kvar – gör sig ofta bra med kryddor, som till exempel ingefäran i den här päronkompotten. Små, fasta och lite syrliga gråpäron passar bäst, med söta päron kan det bli lite för sliskigt.

Ingredienser

För 4 personer


  1. Skala päronen och dela dem i bitar
  2. Häll päronbitarna, socker och vatten i en gryt och riv över ingefära.
  3. Låt koka på medelhög värme tills nästan allt vatten är borta och bitarna har börjat falla sönder. Det tar olika lång tid beroende päronsort – allt från en kvart till 40 minuter.

Päronkompotten blir en fantastiskt lyxig efterrätt med några nötter på toppen, eller ett mellanmål med mjölk eller yogurt.



Senast uppdaterad 2013-08-25 15:38

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen