Recept:Päronkompott med ingefära
Päronkompott med ingefära
Kategorier:
Fler recept med:
Kompott – fruktkrämer med stora fruktbitar kvar – gör sig ofta bra med kryddor, som till exempel ingefäran i den här päronkompotten. Små, fasta och lite syrliga gråpäron passar bäst, med söta päron kan det bli lite för sliskigt.
Ingredienser
För 4 personer
- 1 kilo6,667 päronpäron
- 0,5 dl42,5 gramsocker
3,333 msk
10 tsk
- 0,75 dl vatten
- 1 msk riven ingefära
- Skala päronen och dela dem i bitar
- Häll päronbitarna, socker och vatten i en gryt och riv över ingefära.
- Låt koka på medelhög värme tills nästan allt vatten är borta och bitarna har börjat falla sönder. Det tar olika lång tid beroende päronsort – allt från en kvart till 40 minuter.
Päronkompotten blir en fantastiskt lyxig efterrätt med några nötter på toppen, eller ett mellanmål med mjölk eller yogurt.
Senast uppdaterad 2013-08-25 15:38