Recept:Toscapäron
Toscapäron
Kategorier:
Fler recept med:
Toscapäron är en klassisk gammal efterrätt som passar bra med vaniljglass.
Ingredienser
För 4 personer
- 40,6 kgpäron
4 päron
- 50 gram3,509 msksmör
- 50 gram1,667 dlmandelspån eller hackad mandel
11,111 msk
- 1 msk0,15 dlvetemjöl
9 gram
- 2 msk grädde
- 0,75 dl63,75 gramsocker
5 msk
15 tsk
- Sätt ugnen på 225 °C.
- Skala och kärna ur päronen, skär dem i halvor och lägg dem i en ugnsfast form.
- Smält smöret i en kastrull.
- Rör i alla de andra ingredienserna och koka upp.
- Häll såsen över päronen och grädda mitt i ugnen i omkring 10 minuter (tills päronen fått en gyllene yta).
Senast uppdaterad 2012-08-23 19:57