Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D


Har du gott om gurkört i din trädgård? Gör en soppa på bladen och dekorera med de ljuvliga blå blommorna.

Ingredienser

För 2 personer

Total tidsåtgång: ca 30 minuter


Dra bort alla grova bladnerver och skölj bladen i rikligt med vatten. Koka upp vatten och salt, lägg i gurkörtsbladen och låt dem sjuda i ca 5 min. Sila av spadet från bladen och spara det. Hacka bladen fint eller kör dem i matberedare. Smält smöret och rör ner vetemjölet. Tillsätt spadet och buljongtärningen. Koka upp soppan under omrörning och låt den koka några minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ut äggulan i grädden och häll blandningen i soppan under vispning. Servera soppan med gräddfil eller crème fraîche och dekorera med gurkörtsblommor.



Senast uppdaterad 2012-08-27 20:15

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen