Recept:Fräst savojkål med grädde
Fräst savojkål med grädde
Kategorier:
Fler recept med:
Savojkål som har fått fräsa lite mjuk är en utmärkt ingrediens i all möjlig mat. Så här kan fungerar den också som egen anrättning, till t.ex. potatismos och någon fisk, eller något helt annat. Får- eller getost passar också bra till.
Ingredienser
För 4 personer
- 1 litet huvud savojkål
- 1 klyfta6 gramvitlök
- ca 2 dl grädde
- 140 gram1 paketbacon
- salt
- svartpeppar
Total tidsåtgång: 30 minuter | Arbetstid: 15 minuter
- Skölj och strimla kålen fint
- Skär upp baconet i munsbitar
- Bryn först baconet, och slå sedan i kålen och vitlöken och låt fräsa mjuka på medelhög värme, under ungefär 5 minuter.
- Slå över grädde, och pressa i lite vitlök.
- Låt blandningen puttra ihop 10 – 15 minuter till lagom konsistens.
- Servera med nymald svartpeppar över.
Senast uppdaterad 2013-02-24 15:53