Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Komatsunablad
Komatsunablad
Komatsuna
Kategorier:
Kan ersättas med:
Sareptasenap · Pak choi
Recept med komatsuna:
Inga recept med komatsuna än. Skriv det första!
På andra språk:
Språk Namn
Engelska Komatsuna
Latin Brassica rapa var. perviridis
Japanska 菜 (コマツナ)
Engelska Japanese Mustard Spinach


Komatsuna (även senapsspenat och japansk spenat[1]) är en kålsort, vars blad äts som bladgrönsak, råa eller eller tillagade. Komatsuna är vanlig i ostasiatisk matlagning. Den är ovanlig i handeln i Nordeuropa, men passar, precis som många andra ostasiatiska kålsorter (mizuna, sareptasenap, m.fl.), bra att odla här.

Komatsuna är snabbväxande[2][3], och kan skördas i omgångar, från sen vår till höst. Den växer dock bäst under vår och sommar, när det inte är för hett[4][5].

Länkar


  1. SKUD: Brassica rapa Perviridis-Gruppen
  2. Lindbloms
  3. Impecta
  4. [1]
  5. [2]



Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen