Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Ångad pak choi
Ångad pak choi
Pak choi
Kategorier:
Kan ersättas med:
Salladskål · Tatsoi
Recept med pak choi:
Inga recept med pak choi än. Skriv det första!
På andra språk:
Språk Namn
Engelska Bok choy
Kinesiska 小白菜 (xiǎo bái cài)
Kantonesiska 白菜 (bok choy)
Japanska (ハク)(サイ) (hakusai)


Pak choi (även bak choi m.fl. stavningar, och ibland sellerikål[1]) är ett slags ostasiatisk kål, som på senare år blivit allt mer populär i Europa, och numera odlas också i Nordeuropa. Pak choi och liknande sorter kallas ibland ”kinakål”, en term som förr också används om den närbesläktade salladskålen.

Pak choi har i huvudsak sin säsong på hösten, men om du själv odlar, eller har turen att känna någon som odlar pak choi kan du börja plocka små blad redan i juni[2].

Smaken påminner om salladskål.

Späda blad kan ätas som de är, medan grövre helst ska tillagas. Koktiden är cirka 2 minuter för de gröna bladdelarna, och 4 – 5 minuter för de vita stjälkarna. Bladen passar särskilt bra att ånga!

Länkar


  1. SKUD
  2. Lindbloms fröer, läst den 18 januari 2013



Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen