Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Nyskördade sareptasenapsblad
Nyskördade sareptasenapsblad
Sareptasenap
Kategorier:
Kan ersättas med:
Pak choi · Komatsuna
Recept med sareptasenap:
Inga recept med sareptasenap än. Skriv det första!
På andra språk:
Språk Namn
Japanska (カラ)()() (karashina)
Engelska Mustard greens
Engelska Leaf mustard
Finska Sareptansinappi
Kinesiska (jiè)(cài)


Pocherade sareptasenapshjärtan på kantonesisk restaurang.

Sareptasenap, eller ibland salladssenap, är en kålsort vars blad äts som sallad. Den är ovanlig i matbutikerna hos oss, men kan enkelt odlas i större delen av Nordeuropa, tål flera minusgrader[1] och kan skördas efter hand under hela sensommaren och en bit in på hösten.

I de ostasiatiska köken används flera olika varianter av sareptasenap, till allt från wok till inläggning. Sareptasenapsfrö används också till en del senapssorter[2].

Länkar


  1. Rara Växter
  2. Den virtuella floran, läst den 30 juli 2012



Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen