Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Sparrissallat
Sparrissallat
Sparrissallat
Kategorier:
Recept med sparrissallat:
Inga recept med sparrissallat än. Skriv det första!
På andra språk:
Språk Namn
latin Lactuca sativa var. asparagina
engelska Celtuce
kinesiska 莴笋 (wōsŭn)
finska parsasalaatti
tibetanska གླང་རྔ (glang rnga)?


Sparrissallat (ibland celtucesallat) är en grupp sallatsvarianter[1] med sparrisliknande stjälk. Det är stjälken som är den verkliga delikatessen här. Den skördas i i slutet av sommaren eller på hösten, kan ätas rå eller lätt kokt. Innan dess kan man skörda enstaka blad (nerifrån och upp[2]) som vanlig plocksallat.

Sparrissallat har odlats länge[3] i Skandinavien, men är framför allt populär i Ostasien.

Länkar


  1. Skud
  2. Blomsterlandet.se
  3. Sedan 1870-talet, enligt Impecta


Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen