Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Smördegsbakelser med gräddstuvad svamp. Foto: Pekka Koskenvoima, Djurens rätt
Smördegsbakelser med gräddstuvad svamp. Foto: Pekka Koskenvoima, Djurens rätt


Väldigt goda smördegsbakelser, passar utmärkt till buffébordet.

Ingredienser

För 8 bakelser


Låt smördegsplattorna ligga framme och tina. Finhacka svampen och fräs den i mjölkfritt margarin.

Häll över grädden och låt den koka in lite (sojagrädde är bättre än havregrädde för den kokar in, det gör inte havregrädden på samma sätt).

Smaksätt med salt och peppar. Kavla ut varje smördegsplatta en aning så den blir fyrkantig och dela i fyra delar.

Lägg smördegsbitarna i muffinsformar (de fyra hörnen kan sticka upp lite ovanför kanten) och klicka i svampstuvning. Grädda bakelserna i 250 °C i 10 minuter.

Strö gräslök över innan servering.



Senast uppdaterad 2013-07-18 18:42

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen