Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D

Iduns kokta sockerrötter
Kategorier:

Tillbehör vvegan

Fler recept med:
Inga fler recept. Lägg till ett nytt


Ingredienser

För 6 personer


Det här receptet kommer från Iduns kokbok av (1911), digitaliserad av Projekt Runeberg.

BEREDNING

Sockerrötterna skrapas, sköljas väl och få ligga i ättikblandat vatten (2 lit. vatten, 2 msk. ättika) 1 tim. De buntas ihop, 6 i varje bunt, sättas på i kokande, saltat vatten tillsatt med saften av 1/2 citron och få koka, tills de äro mjuka, vilket prövas med en vispsticka. De tagas upp med hålslev, läggas på avlångt fat med bruten servett och serveras mycket varma med rört smör eller hollandaise, tillsatt med saften av 1 blodapelsin.



Senast uppdaterad 2012-08-23 19:18

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen