Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Maskros på äldre botanisk plansch
Maskros på äldre botanisk plansch
Maskrosblad
Kategorier:
Recept med maskrosblad:
Visa alla (2)
På andra språk:
Språk Namn
Norska Løvetanner
Danska Mælkebøtte
Finska Voikukat
Engelska Dandelion


Maskrosblad och mjölktistelblad kokta tillsammans.

Späda maskrosblad har en nötaktig, nästan lite söt smak, och är utmärkta som sallad. Större blad blir beskare i smaken. Maskrosblad går att plocka hela sommaren i snart sagt hela Skandinavien. Det kan också gå att hitta plockade blad på torgmarknader och liknande.

Förutom bladen så kan även rötterna ätas kokta, och blommorna användas för maskrosvin eller som smaksättning till oljor och teer.

Kommesiell odling av maskros förekommer[1], men då i regel för att utvinna naturgummi ur rötterna[2].

Länkar


  1. FAO 2008
  2. On Campus: Dandelions a Growth Industry in Ohio, läst den 28 april 2011


Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen