Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D

Sauterade maskrosblad och fläsk
Kategorier:

Varmrätter

Fler recept med:


Späda maskrosblad är inte bara goda i sallader, utan går också att tillaga på många sätt. Här sauteras de i stekfettet efter bacon eller fläsk. Servera med till exempel kokt potatis.

Ingredienser

För 2 personer


 Arbetstid: 20 minuter


  1. Stek fläsket i en stekpanna
  2. Lyft ur fläsket, men låt pannan stå kvar på den heta plattan
  3. Lägg i maskrosbladen (som ska vara torra, så låt dem rinna av ordentligt om du sköljt dem innan) i det heta fettet
  4. Låt maskrosbladen få stekyta några sekunder, ta sedan av stekpannan från plattan och lägg på ett lock. Låt stå i ett par minuter.
  5. Servera fläsk och maskrosblad med lämpligt tillbehör



Senast uppdaterad 2012-04-23 21:03

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen