Pak choi
(Omdirigerad från Choy sum)
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Pak choi
Kategorier:
Kan ersättas med:
Recept med pak choi:
Inga recept med pak choi än. Skriv det första!
På andra språk:
Språk | Namn |
---|---|
Kantonesiska | 白菜 (bok choy) |
Japanska | |
Engelska | Bok choy |
Kinesiska | 小白菜 (xiǎo bái cài) |
Pak choi (även bak choi m.fl. stavningar, och ibland sellerikål[1]) är ett slags ostasiatisk kål, som på senare år blivit allt mer populär i Europa, och numera odlas också i Nordeuropa. Pak choi och liknande sorter kallas ibland ”kinakål”, en term som förr också används om den närbesläktade salladskålen.
Pak choi har i huvudsak sin säsong på hösten, men om du själv odlar, eller har turen att känna någon som odlar pak choi kan du börja plocka små blad redan i juni[2].
Smaken påminner om salladskål.
Späda blad kan ätas som de är, medan grövre helst ska tillagas. Koktiden är cirka 2 minuter för de gröna bladdelarna, och 4 – 5 minuter för de vita stjälkarna. Bladen passar särskilt bra att ånga!
Länkar
- ↑ SKUD
- ↑ Lindbloms fröer, läst den 18 januari 2013