Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Andkött som väntar på att kokas vid bordet, Japan.
Andkött som väntar på att kokas vid bordet, Japan.
And
Kategorier:
Recept med and:
Visa alla (1)
På andra språk:
Språk Namn
Finska Puolisukeltaja
Nordsamiska Beallebuokčevuojažat
Danska And
Engelska Duck


Flera andarter jagas i Skandinavien och ger fint matkött: gräsand, kricka, årta, bläsand, stjärtand, skedand, brunand, vigg och knipa. Jaktsäsongen startar i slutet av augusti (tidigast i Finland och vid finska gränsen i Sverige) och pågår till slutet av november (norra och mellersta Sverige) eller december (sydligaste Sverige och hela Finland).[1][2]

Länkar


  1. Finlands viltcentral, läst den 31 oktober 2011
  2. Svenska jägarefödbundet, läst den 31 oktober 2011


Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen