Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D


Ibland är det enklaste det godaste. Som till exempel en vanlig smulpaj med rabarber.

Ingredienser

För 4 personer



Ju senare på säsongen desto sötare rabarber. Därför kan man få justera sockermängden lite efter tid på året. Smaka på den råa rabarbern först, så att du får en uppfattning om hur sur den är!

  1. Sätt ugnen på 200 °C
  2. Skär rabarbern i cirka 1 centimeter långa bitar (skala eventuellt väldigt grova stjälkar först)
  3. Smörj en ugnsfast form med smör
  4. Lägg i rabarbern och rör ner nästan allt socker
  5. Blanda mjöl, smör och den sista slatten socker i en bunke med fingrarna
  6. Fördela smuldegen över rabarbern
  7. Ställ formen mitt i ugnen. Pajen är klar efter omkring 25 minuter, när den fått en fyllenbrun yta.

Servera gärna med vaniljglass!



Senast uppdaterad 2012-05-15 20:27

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen