Recept:Mindŭlle namul
(Omdirigerad från Recept:Mindulle namul)
Mindŭlle namul
Kategorier:
Fler recept med:
Det här receptet på marinerade maskrosblad (koreanska: 민들레, mindŭlle namul eller mindeulle namul) kommer från Stockholmsrestaurangen Arirangs kokbok Koreansk mat (ISBN 9789127117617). Marinerade maskrosblad är ypperligt som en av flera smårätter.
Ingredienser
För 6 personer
- 250 gram maskrosblad
- 2 msk koreansk chilipasta
- 1 msk0,15 dlströsocker
12,75 gram
3 tsk
- 1 tsk0,05 dlättiksprit
0,333 msk
- 1 msk13,5 gramsesamolja
0,15 dl
3 tsk
Välj bara späda maskrosblad, som inte hunnit bli bittra i smaken.
- Skölj maskrosbladen noga.
- Koka upp lättsaltat vatten och förväll hastigt bladen.
- Skölj bladen i kallt vatten och krama ur dem.
- Bland alla ingredienser i en bytta, och servera rätten ljummen eller kall.
Senast uppdaterad 2012-12-29 11:32