Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D


Fläderbär har en speciell smak, som vissa älskar och andra ogillar. Här är ett recept som inte försöker dölja den. Använd rejält syrliga äpplen, gärna små förvildade saker.

Ingredienser

För 4 personer

Total tidsåtgång: 2 h


  1. Plocka loss fläderbären från klasarna och skölj dem. Det här är den tidskrävande delen av arbetet
  2. Skala äpplena, skär fruktköttet och skär i småbitar
  3. Lägg bär, äppelbitar i en gryta och häll på vatten och rom. Det går nog utmärkt med många andra mörka spritsorter också.
  4. Låt koka på medelhög värme i omkring 30 minuter. Skumma eventuellt av emellanåt. Rör om emellanåt, så att äppelbitarna faller söder ordentligt
  5. Rör ner sockret, och eventuellt förtjockningsmedel (t.ex. en matsked potatismjöl utrört i lite kallt vatten)
  6. Häll genast över på rena förvaringskärl



Senast uppdaterad 2013-06-26 22:48

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen