Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
En klase ostronskivlingar
En klase ostronskivlingar
Ostronskivling
Kategorier:
Kan ersättas med:
Champinjon
Recept med ostronskivling:
Visa alla (1)
På andra språk:
Språk Namn
Kinesiska 平菇 (pínggū)
Engelska Oyster mushroom
Danska Almindelig Østershat
Finska Osterivinokas
Japanska (ヒラ)(タケ) (hiratake)


Ostronskivling, eller ostronmussling som den heter när den växer vilt, är en matsvamp som är relativt enkel att odla, och därför finns att få tag i året runt. Under hösten hittar man den också vild, främst på lövträdsstammar[1].

Ostronskivling är en vanligt förekommande ingrediens i det Ostasiatiska köket.

I Sverige finns ett litet fåtal odlare, som producerar omkring 100 ton årligen[2].

Länkar


  1. Svampguiden: Pleurotus ostreatus, läst den 27 september 2012
  2. Livsmedelssverige, läst den 27 september 2012



Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen