Recept:Sommarsallad med ostronskivling och sparris
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Sommarsallad med ostronskivling och sparris
Kategorier:
Fler recept med:
- Inga fler recept. Lägg till ett nytt
God sommarsallad. Är det grillväder blir det ännu godare att grilla en del av ingredienserna.
Ingredienser
För 4 personer
- 4 portioner färdiglagad couscous
- lite oliv- eller rapsolja
- en knippe persilja
- 8 - 12 sojafiléer
- ca 1616 sparrisstjälkargröna sparrisar
352 gram
- 33 klyftorvitlöksklyftor
18 gram
- 2220 gramröda paprikor
2 paprikor
- 300 g ostronskivling
- ca 1616 tomaterkörsbärstomater
1 280 gram
- 50 g1 dlpinjenötter
- salt
- peppar
- Röd kikärtsröra:
- 400 g kikärtor
- 50 g soltorkade tomater i olja
- 1½ tsk vinäger
- 2 msk27 gramolivolja
0,3 dl
6 tsk
- en knivsudd sambal oelek
- salt
- peppar
Kikärtsröra
- Mixa ihop alla ingredienser och smaka av.
Sallad
- Blanda couscousen med lite olja och hackad persilja, smaksätt med salt och svartpeppar.
- Rosta pinjenötterna i en stekpanna så de blir gyllenbruna.
- Förbered sojaköttet enligt anvisningar på förpackningen. Pressa ur så mycket vatten som möjligt och stek dem.
- Skär ostronskivlingen och paprikan i munsstora bitar och dela sparrisarna på hälften. Fräs detta med olja och hackad vitlök.
- Arrangera alla ingredienser på tallrikar, bottna med couscousen och toppa med pinjenötterna. Servera med kikärtsröran.
Senast uppdaterad 2012-10-20 22:47