Kinesisk gräslök
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Kinesisk gräslök
Kategorier:
Kan ersättas med:
Recept med kinesisk gräslök:
Inga recept med kinesisk gräslök än. Skriv det första!
På andra språk:
Kinesisk gräslök eller kinagräslök[1] (även vitlöksgräs[2] och höstlök[3]) är en nära släkting till gräslök, som trots att den växer bra här, är ganska lite använd i Europa. Till skillnad från gräslök har kinagräslöken platta blad, vita (luftlöksliknande) blommor och en tydlig vitlöksdoft.
Kinesisk gräslök kan skördas hela sommaren, och ibland hittar man den i vanliga livsmedelsbutiker. (Vintertid är den dock alltid odlad i uppvärmda växthus.)
Precis som vanlig gräslök förlorar den mycket av sin smak om den upphettas. I Ostasien används den bland mycket annat i kinesiska jiaozi och japansk gyōza (dumplings), kantonesiska yi mein-nudlar och koreansk jaecheopguk.
Länkar