Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Kinesisk gräslök
Kinesisk gräslök
Kinesisk gräslök
Kategorier:
Kan ersättas med:
Färsk vitlök
Recept med kinesisk gräslök:
Inga recept med kinesisk gräslök än. Skriv det första!
På andra språk:
Språk Namn
finska Kiinansipuli
engelska garlic chives
engelska Chinese chives
kinesiska 韭菜 (jiǔcài)
japanska (ニラ) (nira)


Kinesisk gräslök eller kinagräslök[1] (även vitlöksgräs[2] och höstlök[3]) är en nära släkting till gräslök, som trots att den växer bra här, är ganska lite använd i Europa. Till skillnad från gräslök har kinagräslöken platta blad, vita (luftlöksliknande) blommor och en tydlig vitlöksdoft.

Kinesisk gräslök kan skördas hela sommaren, och ibland hittar man den i vanliga livsmedelsbutiker. (Vintertid är den dock alltid odlad i uppvärmda växthus.)

Precis som vanlig gräslök förlorar den mycket av sin smak om den upphettas. I Ostasien används den bland mycket annat i kinesiska jiaozi och japansk gyōza (dumplings), kantonesiska yi mein-nudlar och koreansk jaecheopguk.

Länkar


  1. Nationalencyklopedin
  2. Hällnäs.nu
  3. Skud



Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen