Daggkål
Daggkål
Kategorier:
Kan ersättas med:
Recept med daggkål:
Inga recept med daggkål än. Skriv det första!
På andra språk:
Daggkål, eller kailan (ibland kailaan, gailan eller kinesisk broccoli[1]) är en broccolismakande kålsort, som är vanlig över hela Ost- och Sydostasien. Den växer utmärkt i vårt klimat, särskilt på sensommaren och hösten[2][3].
Det är framförallt de broccoliliknande blomskotten man äter, men även de späda bladen kan användas i exempelvis woker. En hybrid av daggkål och broccoli säljs för övrigt ibland som broccolini.
Länkar
- ↑ SKUD
- ↑ ORIENTALISKA GRÖNSAKER PÅ TORSLUNDA FÖRSÖKSSTATION 1999, Torsten Kellander och Johan Ascard, Torslunda försöksstation, SLU
- ↑ Nya svenskodlade grönsaker – miniprodukter och nya växtslag, Ulla Gertsson och Lotta Nordmark; Institutionen för växtvetenskap, SLU]