Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Späda daggkålsblad (kailan) i ostronsås.
Späda daggkålsblad (kailan) i ostronsås.
Daggkål
Kategorier:
Kan ersättas med:
Pak choi · Broccoli · Broccolini
Recept med daggkål:
Inga recept med daggkål än. Skriv det första!
På andra språk:
Språk Namn
Kinesiska 芥藍 (jièlán)
Latin Brassica oleracea var. alboglabra
Engelska Chinese broccoli
Japanska (カイ)(ラン) (kairan)


Daggkål, eller kailan (ibland kailaan, gailan eller kinesisk broccoli[1]) är en broccolismakande kålsort, som är vanlig över hela Ost- och Sydostasien. Den växer utmärkt i vårt klimat, särskilt på sensommaren och hösten[2][3].

Det är framförallt de broccoliliknande blomskotten man äter, men även de späda bladen kan användas i exempelvis woker. En hybrid av daggkål och broccoli säljs för övrigt ibland som broccolini.

Länkar


  1. SKUD
  2. ORIENTALISKA GRÖNSAKER PÅ TORSLUNDA FÖRSÖKSSTATION 1999, Torsten Kellander och Johan Ascard, Torslunda försöksstation, SLU
  3. Nya svenskodlade grönsaker – miniprodukter och nya växtslag, Ulla Gertsson och Lotta Nordmark; Institutionen för växtvetenskap, SLU]




Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen