Säsongsmat
Den här källan hör till Säsongsmats specialkällor. Skriv bara SLV som länktext, om du vill länka till den i en artikel.

Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas innehåller näringsinformation för snart sagt varje upptänkligt livsmedel, ofta både råvara och i tillagad form.

Om det finns en länk till en artikel i livsmedelsdatabasen kommer Säsongsmat automatiskt att hämta information därifrån för att skapa en faktaruta med viktigare näringsämnen. Faktarutan visar de näringsämnen som utgör högst andel av RDI, det rekommenderade dagliga intaget. Eftersom RDI skiljer sig mellan kön och åldrar används ett medelvärde för vuxna, ej ammande eller gravida. Tanken är att det säger de flesta människor mer än t.ex ”3 mikrogram betakaroten”, men vill du ha exakt information ska du alltid kolla direkt på Livsmedelsverkets hemsida. Där finns också en detaljerad tabell över RDI.

Skriv bara ”SLV” i länktext-fältet om du vill lägga till en länk till Livsmedelsdatabasen i länklistan i en råvaruartikel. Du kan också använda fältet SLV under ”externa källor”, där du skriver in varans id-nummer hos SLV, för att hämta information från Livsmedelsdatabasen utan att skapa länkar i artikeln. Det finns ingen skillnad i prestanda mellan de båda tillvägagångssätten. Det går bra att lägga en länk (t.ex. ”Potatis”) och sedan flera id:n (för t.ex. ”Kokt potatis”, ”Stekt potatis”, etc), om man vill ha med flera näringsvarianter utan att spamma länklistan.

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen