Säsongsmat
Pepparkakshjärtan
Pepparkakshjärtan
Engelska pepparkakor
Kategorier:

Deserter v

Fler recept med:
inga säsongsråvaror i detta recept


Det här pepparkaksreceptet använde både min mormor och min farmor. Antagligen har de fått det från samma kokbok. Tunna goda pepparkakor med tydlig ingefärssmak blir det, i alla fall.

Ingredienser

För 250 – 300 st


Det som förr kallades ”cederolja” sälj i dag som citronarom. Har du äkta citronolja (utvunnen ur pressat citronskal) borde det gå minst lika bra, men det är alltså inte fråga om cederträolja.

  1. Sirapen röres kall tillsammans med sockret, kryddorna och smöret till en smidig massa omkring ½ timme.
  2. Grädden röres ned.
  3. Mjölet siktas med bikarbonaten och arbetas in.
  4. När degen är så fast att den kan hanteras, inknådas det övriga mjölet på bakbordet. Degen får sedan stå till följande dag.
  5. Degen kavlas då ut tunt och tages ut i runda kakor som gräddas vackert bruna.

Ugnstemperatur: 200 °C – 225 °C

Gräddningstid: 5 – 7 minuter



Senast uppdaterad 2013-04-14 16:13

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen