Säsongsmat
(Omdirigerad från Tuscankål)
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Svartkål
Svartkål
Svartkål
Kategorier:
Kan ersättas med:
Grönkål · Savojkål
Recept med svartkål:
Visa alla (1)
På andra språk:
Språk Namn
Engelska Black kale
Italienska Cavolo nero
Engelska Lacinato kale
Engelska Tuscan kale


Svartkål, även palmkål, är en nära släkting till grönkålen som är vanlig i det italienska köket, men som sällan används i Skandinavien, trots att den går utmärkt att odla här. Precis som grönkålen kan den skördas sent in på vintern.

Hållbarhet

Svartkål håller sig bara några dagar i kylskåp, men man kan förlänga hållbarheten genom att förvara den fuktigt, till exempel i en plastpåse med några droppar vatten i. Det går också utmärkt att frysa svartkål.

Länkar



Majas klimatpyramider

Majas klimatpyramider är kokboksförfattaren Maja Söderbergs säsongsguide, som förutom att visa vad som är i säsong också är balanserade ur närings- och hälsoperspektiv. De är utarbetade av Maja Söderberg och nutritionist Camilla Gard, och visas på Säsongsmat.nu med deras tillåtelse. För en del råvaror skiljer sig säsongsbedömningen från vår, beroende på vilka krav man ställt på när något är i säsong.

0
Undvik Det spirar
0
Undvik Försommar
0
Undvik Semestertid
0
Undvik Sensommar
1
Ofta Höstskörden
1
Ofta De frosttåliga
1
Ofta Vinterförrådet

Svartkål i Majas klimatpyramider


Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen