Recept:Wokad vegokyckling i hoisinsås
Wokad vegokyckling i hoisinsås
Kategorier:
Fler recept med:
En väldigt god kinesisk rätt, rekommenderas!
Ingredienser
För 2 portioner
- 300 g vegetariska kycklingbitar
- 6 msk81 gramjordnöts- eller majsolja
0,9 dl
18 tsk
- 55 klyftorfinhackade vitlöksklyftor
30 gram
- 4-5 salladslökar
- 1,5 msk Shaoxing-vin eller halvtorr sherry
- 3 msk hoisinsås
- 50 g0,835 deciliterrostade cashewnötter
30 cashewnötter
- Marinad:
- 0,5 tsk3,125 gramsalt
0,167 msk
- mald vitpeppar
- 2 tsk Shaoxing-vin eller halvtorr sherry
- 1 tsk2,75 grammaizena
0,333 msk
- 1 msk sojagrädde
- 2 tsk9 gramsesamolja
0,1 dl
0,667 msk
Börja med marinaden:
- Rör ihop alla ingredienser i en skål eller plastpåse
- Blanda ner veggobitarna och låt allt blandas ordentligt.
Låt detta marinera i 15-30 minuter.
- Skär salladslökarna i 2 cm långa bitar, vita och gröna delar var för sig.
- Hetta upp en wok. Häll i 5 msk av oljan och fördela den över pannan.
- Lägg i ⅔ av vitlöken och det vita av salladslöken.
- Rör om några gånger och tillsätt sedan veggobitarna. Vänd bitarna under 2 minuter.
- Sänk värmen. Häll i vinet så att det rinner ner på wokens insida, rör om.
- Tag upp och lägg allt åt sidan i en skål.
- Öka värmen och häll i resten av oljan (1 msk) och fördela den i panna.
- Tillsätt resten av vitlöken och medan den fräser: häll i hoisinsåsen och rör om väl.
- Lägg tillbaka veggobitarna och vänd om ordentligt.
- Blanda i cashewnötterna och det gröna av salladslöken.
Senast uppdaterad 2012-08-30 17:55