Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Wokad vegokyckling i hoisinsås
Kategorier:

Varmrätter vvegan

Fler recept med:


En väldigt god kinesisk rätt, rekommenderas!

Ingredienser

För 2 portioner


Börja med marinaden:

  1. Rör ihop alla ingredienser i en skål eller plastpåse
  2. Blanda ner veggobitarna och låt allt blandas ordentligt.

Låt detta marinera i 15-30 minuter.

  1. Skär salladslökarna i 2 cm långa bitar, vita och gröna delar var för sig.
  2. Hetta upp en wok. Häll i 5 msk av oljan och fördela den över pannan.
  3. Lägg i ⅔ av vitlöken och det vita av salladslöken.
  4. Rör om några gånger och tillsätt sedan veggobitarna. Vänd bitarna under 2 minuter.
  5. Sänk värmen. Häll i vinet så att det rinner ner på wokens insida, rör om.
  6. Tag upp och lägg allt åt sidan i en skål.
  7. Öka värmen och häll i resten av oljan (1 msk) och fördela den i panna.
  8. Tillsätt resten av vitlöken och medan den fräser: häll i hoisinsåsen och rör om väl.
  9. Lägg tillbaka veggobitarna och vänd om ordentligt.
  10. Blanda i cashewnötterna och det gröna av salladslöken.



Senast uppdaterad 2012-08-30 17:55

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen