Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D


Ingredienser

För 4 personer

Total tidsåtgång: 1 vecka


Vinbärsvin kan göras på både svarta och röda vinbär, men många menar att en blandning ger bäst resultat. Här är ett grundrecept med lika delar svarta och röda bär.

  1. Repa bären och mosa dem i en stor hink eller gryta.
  2. Slå över vattnet och blanda i jäst, jästnärsalt och vinsvavla.
  3. Låt stå och jäsa i omkring fyra dygn
  4. Sila bort bären och häll vinet i en jäshink med jäslås, eller liknande.
  5. Slå i sockret och späd med vatten tills du har totalt 10 liter vätska
  6. Jäs ytterligare några dagar i en jäshink med jäslås
  7. Slå över vätskan på ett nytt kärl så att bottensatsen silas bort och låt eventuellt jäsa ytterligare något dygn.
  8. Buteljera vinet på flaskor



Senast uppdaterad 2012-04-23 20:20

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen