Recept:Vinbärsvin
Vinbärsvin
Kategorier:
Fler recept med:
Ingredienser
För 4 personer
- 1,5 kg2,5 litersvarta vinbär
- 1,5 kg2,5 literröda vinbär
- 2,8 kg32,941 dlsocker
2 800 gram
219,608 msk
658,824 tsk
- 8 liter vatten
- 1 g vinsvavla
- 3 g jästnärsalt
- jäst
Total tidsåtgång: 1 vecka
Vinbärsvin kan göras på både svarta och röda vinbär, men många menar att en blandning ger bäst resultat. Här är ett grundrecept med lika delar svarta och röda bär.
- Repa bären och mosa dem i en stor hink eller gryta.
- Slå över vattnet och blanda i jäst, jästnärsalt och vinsvavla.
- Låt stå och jäsa i omkring fyra dygn
- Sila bort bären och häll vinet i en jäshink med jäslås, eller liknande.
- Slå i sockret och späd med vatten tills du har totalt 10 liter vätska
- Jäs ytterligare några dagar i en jäshink med jäslås
- Slå över vätskan på ett nytt kärl så att bottensatsen silas bort och låt eventuellt jäsa ytterligare något dygn.
- Buteljera vinet på flaskor
Senast uppdaterad 2012-04-23 20:20