Recept:Svartkål med ugnsbakad fetaost
Svartkål med ugnsbakad fetaost
Kategorier:
Fler recept med:
Fräst svartkål är ett gott tillbehör till mycket. Med en rejäl bit fetaost blir det en egen måltid.
Ingredienser
För 4 personer
- 400 g fetaost
- 200 g svartkål
- 1 klyfta6 gramvitlök
- olivolja
- salt
- peppar
- torkad chilipeppar
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg osten i en ugnsfast form och sprid olivolja och peppar över.
- Ställ formen med ost mitt i ugnen i fem minuter.
- Skölj under tiden svartkålen, skär bort de grövsta delarna i botten av bladen och dela i bitar.
- Skiva vitlöken i tunna skivor och hacka upp lite torkad chilipeppar.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek kålbitarna hastigt tillsammans med vitlök och chilipeppar.
- Servera osten på en bädd av stekta svartkålsblad, salta och peppra lite ovanpå alltihopa!
Senast uppdaterad 2016-07-31 18:12