Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D

Svartkål med ugnsbakad fetaost
Kategorier:

Varmrätter

Fler recept med:


Fräst svartkål är ett gott tillbehör till mycket. Med en rejäl bit fetaost blir det en egen måltid.

Ingredienser

För 4 personer


  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg osten i en ugnsfast form och sprid olivolja och peppar över.
  3. Ställ formen med ost mitt i ugnen i fem minuter.
  4. Skölj under tiden svartkålen, skär bort de grövsta delarna i botten av bladen och dela i bitar.
  5. Skiva vitlöken i tunna skivor och hacka upp lite torkad chilipeppar.
  6. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek kålbitarna hastigt tillsammans med vitlök och chilipeppar.
  7. Servera osten på en bädd av stekta svartkålsblad, salta och peppra lite ovanpå alltihopa!



Senast uppdaterad 2016-07-31 18:12

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen