Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Färdig paj
Färdig paj


Det här är en riktigt snabb variant av äppelpaj, som inte ens kräver någon pajdeg! Även gräddningen går snabbt, efterom pajen är tunn. Hemligheten bakom en snygg och frasig yta är att göra pajen tunn och platt.

Ingredienser

För 4 personer

Total tidsåtgång: 40 min | Arbetstid: 20 min


Så här ser pajen in innan den ska in i ugnen, med det hyvlade smöret på topp.
  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Skala och skiva äpplena.
  3. Smörj en ugnsform och bred ut äpplena på botten.
  4. Bland socker och vetenmjöl och häll över äpplena. Strö eventuellt över kanel.
  5. Skiva kylskåpskallt smör med en osthyvel ovanpå alltihop, så att hela pajen täcks.
  6. Grädda i omkring 20 minuter mitt i ugnen, eller tills ytan börjar ta färg.



Senast uppdaterad 2013-09-13 13:58

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen