Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Spenatvåffelhjärtan
Spenatvåffelhjärtan


Varför inte servera ett våffelhjärta som förrätt? Vintertid kan du använda fryst spenat som fått tina och rinna av.

Ingredienser

För ca 10 stycken

  vitlöksklyftor


Rör ihop mjölet med bakpulvret och vispa ner mjölken. Tillsätt spenaten och persiljan/gräslöken, pressa ner vitlökslyftorna i smeten och salta en aning. Grädda våfflorna i våffeljärn, beräkna ca 1 dl smet per våffla.

Servera med havstångskaviar och en klick majonnäs eller sour supreme.

Tips: lägg gärna våfflorna på bakgaller så håller de sig frasiga.

Receptet har publicerats i kokboken "Djurens Rätts bästa recept"



Senast uppdaterad 2012-10-25 07:37

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen