Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D


Rkakat bel jibne, rakakat jibne, med flera transkriberingar är ett slags små piroger som kan ätas som förrätt, på en buffé eller till soppa. Använd en vegansk ost som du tycker om.

Ingredienser

För 14 piroger


Att arbeta med filodeg kan vara lite trixigt. Hantera degarken varsamt eftersom de mycket lätt går sönder. Ha gärna de degremsor du inte använder för stunden under en fuktad handduk så de inte torkar. De här pirogerna är goda både varma och kalla.

Smula osten och blanda den väl med myntan och paprikapulvret.

Så här viker du degen.

Skär filoarken i ca 8 cm breda remsor. Lägg en tesked fyllning längst ut på varje remsa och vik hörnet av degen över fyllningen så att det bildas en triangel. Pensla kanterna med vatten. Fortsätt att vika degremsan omlott till ett trekantigt paket. Lägg pirogerna på en bakplåtspappersklädd plåt, pensla med mjölkfritt margarin och grädda dem mitt i ugnen i 200 grader ca 10 minuter tills de fått fin färg. Garnera med färska myntablad och servera pirogerna på en buffé eller till en soppa.

Du kan också fritera pirogerna. Hetta upp rikligt med olja till 170 grader i en liten stekpanna med hög kant, och fritera pirogerna till de får fin färg, detta går väldigt snabbt. Låt dem droppa av på hushållspapper.Senast uppdaterad 2013-06-20 20:53

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen