Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Serveringsklar rabarberkräm
Serveringsklar rabarberkräm


Rabarberkräm är lätt och snabbt att göra, och kan gärna sparas i kylen och ätas till frukost. Tidigt på sommaren brukar det behövas lite mer socker, senare mindre för att kompensera rabarberns syra. Prova dig fram!

Ingredienser

För 4 personer

Total tidsåtgång: 20 min | Arbetstid: 20 min


  1. Skala eventuellt de grövre rabarberstjälkarna (man kan oftast dra av det yttersta skalet med fingrarna).
  2. Skär rabarbern i centimeterlånga bitar.
  3. Koka upp vattnet med sockret i.
  4. Lägg i rabarbern och låt den koka tills den faller sönder, omkring 5 – 10 minuter.
  5. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten.
  6. Ta av kastrullen från plattan och droppa sakta i det upplösta potatismjölet under omrörning. Häller man för snabbt blir det lätt klumpar i krämen.
  7. Ställ tillbaka kastrullen och låt krämen värmas upp igen till den nästan kokar.

Servera gärna krämen ljummen med mjölk, eller med yoghurt till frukost!

Tänk på att inte laga rabarberkräm eller andra rabarberrätter i aluminiumkastrull, eftersom aluminium då fälls ut i krämen.



Senast uppdaterad 2012-08-28 21:22

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen