Recept:Rabarberkompott med kardemumma
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Rabarberkompott med kardemumma
Kategorier:
Fler recept med:
Många rabarberkompotter bygger på vanilj och rabarber, men här är det kardemumma och ingefära som står för smakmötet. Kombinationen är faktiskt helt enastående!
Ingredienser
För 4 personer
- 10750 gramrabarberstjälkar
10 rabarberstjälkar
- 2 tsk kardemumma
- 2 tsk riven ingefära
- 3 dl255 gramsocker
20 msk
60 tsk
- 2 krm1,12 gramvaniljsocker
0,133 msk
0,4 tsk
Total tidsåtgång: 25 minuter | Arbetstid: 10 minuter
- Skölj rabarbern och skala de grövsta stjälkarna. Spädare stjälkar kan du ta som de är.
- Skär rabarbern i ett par centimeterlånga bitar och lägg i en gryta.
- Slå på en liten skvätt vatten (½ deciliter räcker), och lägg i ingefära, kardemumma och socker.
- Koka upp och låt stå och puttra tills rabarbern fallit isär helt (omkring 10 – 15 minuter).
Servera gärna med vaniljglass eller vaniljyogurt; Kompotten kan ätas både ljummen och sval.
Senast uppdaterad 2015-05-21 16:21