Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D


Många rabarberkompotter bygger på vanilj och rabarber, men här är det kardemumma och ingefära som står för smakmötet. Kombinationen är faktiskt helt enastående!

Ingredienser

För 4 personer

Total tidsåtgång: 25 minuter | Arbetstid: 10 minuter


  1. Skölj rabarbern och skala de grövsta stjälkarna. Spädare stjälkar kan du ta som de är.
  2. Skär rabarbern i ett par centimeterlånga bitar och lägg i en gryta.
  3. Slå på en liten skvätt vatten (½ deciliter räcker), och lägg i ingefära, kardemumma och socker.
  4. Koka upp och låt stå och puttra tills rabarbern fallit isär helt (omkring 10 – 15 minuter).

Servera gärna med vaniljglass eller vaniljyogurt; Kompotten kan ätas både ljummen och sval.



Senast uppdaterad 2015-05-21 16:21

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen