Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
En bit rädispaj
En bit rädispaj


Den här vegetariska rädispajen med getost och valnötter kommer bäst till sin rätt när den serveras kall. Du kan förbaka rädisorna i ugn dagen innan.

Ingredienser

För 6 – 8 bitar

Total tidsåtgång: 2.30 | Arbetstid: 40 minuter


Det här receptet är hämtat från Cookbook på engelska Wikibooks, se listan över författare.
  1. Värm ugnen till 175 °C.
  2. Skölj rädisorna noga och ta bort blas och svansar. Lägg dem i en ugnsfast form och slå över olivoljan. Låt dem stå i ugnen i en timme, och ställ dem sedan att svalna (hit kan man med fördel förbereda en dag i förväg).
  3. Smörj en pajform med hälften av smöret och täck den sedan med filodeg.
  4. Hacka löken och dela rädisorna i lagoma bitar.
  5. Värm smöret i en panna och låt löken mjukna men inte steka i smöret (omkring fem minuter).
  6. Slå på sherry och lägg i rädisorna. Låt koka upp och häll sedan alltihop i pajformen.
  7. Blanda grädde med två hela ägg och äggulan från det tredje i en bunke och rör ihop. Häll smeten över rädisorna i pajformen.
  8. Smula över getost.
  9. Grädda pajen vid 175 °C i omkring 20 minuter.
  10. Häll över valnötterna och grädda i ytterligare 15 – 20 minuter.
  11. Garnera med hackad persilja.



Senast uppdaterad 2016-07-31 18:14

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen