Recept:Rädispaj
Rädispaj
Kategorier:
Fler recept med:
Den här vegetariska rädispajen med getost och valnötter kommer bäst till sin rätt när den serveras kall. Du kan förbaka rädisorna i ugn dagen innan.
Ingredienser
För 6 – 8 bitar
- 1 – 2 rädisknippor
- 1 rödlök
- 225 gram filodeg
- 1 msk13,5 gramolivolja
0,15 dl
3 tsk
- 50 gram3,509 msksmör
- 2 msk sherry
- 3 ägg
- 2 dl grädde
- 1 hg getost
- 2 dl80 gramhackade valnötter
- 1 dl färsk persilja
Total tidsåtgång: 2.30 | Arbetstid: 40 minuter
- Det här receptet är hämtat från Cookbook på engelska Wikibooks, se listan över författare.
- Värm ugnen till 175 °C.
- Skölj rädisorna noga och ta bort blas och svansar. Lägg dem i en ugnsfast form och slå över olivoljan. Låt dem stå i ugnen i en timme, och ställ dem sedan att svalna (hit kan man med fördel förbereda en dag i förväg).
- Smörj en pajform med hälften av smöret och täck den sedan med filodeg.
- Hacka löken och dela rädisorna i lagoma bitar.
- Värm smöret i en panna och låt löken mjukna men inte steka i smöret (omkring fem minuter).
- Slå på sherry och lägg i rädisorna. Låt koka upp och häll sedan alltihop i pajformen.
- Blanda grädde med två hela ägg och äggulan från det tredje i en bunke och rör ihop. Häll smeten över rädisorna i pajformen.
- Smula över getost.
- Grädda pajen vid 175 °C i omkring 20 minuter.
- Häll över valnötterna och grädda i ytterligare 15 – 20 minuter.
- Garnera med hackad persilja.
Senast uppdaterad 2016-07-31 18:14