Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Potatiskaka. Foto: Moa Pårup
Potatiskaka. Foto: Moa Pårup


Servera med belugalinssallad, dill- och sparrispesto och citronmarinerad purjolök, för en spännande rätt med många olika smaker!

Ingredienser


Skala och riv potatisen, blanda med 1 tsk salt och låt den ligga i ett durkslag ca 30 min.

Skär purjolöken och vitlöken fint. Krama ur så mycket vätska som möjligt ur den rivna potatisen och blanda med purjolök, vitlök, vetemjöl, lite salt och svartpeppar. Smörj en ugnsfast form (ca 1 liter) med 1 msk olivolja, lägg i potatisblandningen och pressa ner den ordentligt, täck med bakplåtspapper och placera en annan lika stor ugnsfast form (eller annat passande ugnsfast föremål) på bakplåtspappret så att den bakas under tryck. Baka av i ugn 160 grader i ca 60 min. Ta ut potatiskakan och låt den svalna med den pressande formen kvar. Skär ut fyrkanter och stek i matolja så att de får fin färg på alla sidor, salta och peppra.

Servera gärna med belugalinssallad, dill- och sparrispesto och citronmarinerad purjolök.



Senast uppdaterad 2012-10-20 12:42

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen